Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en aanpassingen van de internetsite?
Via RSS kunt u automatisch de RSS-feeds ontvangen! De URL van de RSS-feed van bitterweb.nl is:

http://www.bitterweb.nl/bitterweb.xml                             

 

Wat is RSS?
RSS staat voor Really Simple Syndication en is een programmeertaal die is gebaseerd op XML. Dankzij RSS kunt u op de hoogte blijven van veranderingen op een website, zonder daar telkens naartoe te hoeven surfen.

Wat is een RSS-feed?
Een RSS-feed is een bestandje met korte informatie over de berichten die op de site staan. Doorgaans is een RSS-feed als volgt samengesteld:

  • titel van het bericht
  • plaatsingsdatum van het bericht
  • korte samenvatting van het bericht
  • hyperlink naar het volledige bericht

En dat herhaalt zich dan voor elk bericht op de site. Een toevoeging van een nieuw bericht aan de site zorgt ervoor dat de RSS-feed automatisch wordt aangepast. Een feedreader houdt voor u in de gaten of zo'n verversing van de RSS-feed heeft plaatsgevonden.

Wat is een feedreader?
Een feedreader, ook wel: RSS-reader, is een klein programma dat op gezette tijden de RSS-feed inleest. De reader geeft een melding als blijkt dat er een nieuw bericht aan de website is toegevoegd, compleet met samenvatting en doorklikmogelijkheid.
Feedreaders kunt u gratis downloaden. Hieronder als voorbeeld een link naar het programma “Feedreader”:


     http://www.feedreader.com

Hoe zorg ik dat mijn feedreader RSS-feeds ophaalt?
De meeste websites die een RSS-feed aanbieden maken dit kenbaar met een klein oranje blokje met de tekst 'RSS' of 'XML': . Als u zich op de RSS-feed van die site wilt abonneren kopieert u de snelkoppeling en plakt die in de feedreader.

De internetsite van bitterweb.nl biedt u ook RSS-feeds aan. U kunt zich op die manier zelf abonneren op de laatste nieuwtjes en aanpassingen die op de site worden vermeld. U hoeft daarbij alleen maar de onderstaande URL te kopiëren (Ctr-toets + c) en in uw RSS-reader te plakken.

http://www.bitterweb.nl/bitterweb.xml                

 

 

 
Welkom op de internetsite van Bitterweb.nl